TEL: +386 1 500 30 30    EMAIL: zlindra@zlindra.si    IZBERITE JEZIK: 

GALVANIZACIJA

PRIPRAVA OBDELOVANCEV PRED GALVANIZIRANJEM

 

STROJNO PRANJE

Uporabljamo zaprt sistem strojnega pranja – pralno sredstvo isoparafin. Pranje nam služi kot odlična priprava kosov pred nadaljnjo galvansko obdelavo, saj odstrani vse maščobe in nepritrjene delce, ki ostanejo v odprtinah po izdelavi kosov. Taka priprava nam omogoča kakovostno obdelavo v naslednjih procesih.

NATIKANJE NA OBEŠALA

Predmete, ki se obdelujejo na linijah za obešala nataknemo na namenska galvanska obešala.

POLNITEV BOBNOV

Kose pretresemo s posebno polnilno napravo, v primerno velik boben z ustrezno perforacijo.

 

VRSTE OSNOVNIH MATERIALOV ZA OBDELAVO

 

 

 

 

 

Ponujamo galvaniziranje sledečih osnovnih materialov:


ZAMAK

BAKER

MEDENINA

JEKLO

ALUMINIJ

ŽELEZO

GRAFIT

 

                                                                   

TEHNIKE GALVANIZIRANJA

 

SELEKTIVNA GALVANSKA OBDELAVA

Linija `selektivno´ predstavlja popolnoma avtomatiziran proces galvanske obdelave. Predstavlja skupek komponent visokih zmogljivosti in omogoča uporabo povsem individualiziranih programov galvanske obdelave. To nam omogoča zelo precizno nanašanje galvanskih nanosov na točno določeno mesto, ki ga zahteva naročnik. Avtomatiziranost celotne linije omogoča kar najhitrejšo obdelavo večjega števila kosov. Na koncu obdelave sledi natančen pregled kosov in kontrola posameznih karakteristik kakovosti, ki jih določi stranka.


BAKRENJE

KOSITRANJE
Cianidno Sijajno
Mat

 

GALVANSKA OBDELAVA NA OBEŠALIH

Predmete natikamo na namenska obešala, ki omogočajo enakomerno in kakovostno galvansko prevleko na artikle. Te nato obdelujemo s potapljanjem v ustrezne kopeli, po predpisanemu postopku glede na individualne želje stranke. Obdelava z obešali je primerna za večje artikle in artikle s posebnimi karakteristikami, hkrati pa zaradi načina obdelave, omogoča individualen pregled kakovosti posameznega kosa že med obdelavo.


BAKRENJE NIKLJANJE KOSITRANJE KROMIRANJE ZLATENJE
Cianidno Sijajno Sijajno Sijajno Sijajno
Kislo, sijajno Mat/saten   Mat Mat
Patinirano Kemično      
Debeloslojno        

 

 

GALVANSKA OBDELAVA V BOBNIH

Obdelava v bobnih je cenovno ugodna in učinkovita galvanska tehnika. Artikle pretresemo v ustrezen boben glede na tehnološke potrebe artikla. Boben se nato potopi v predpisane kopeli glede na individualne potrebe kupca. Želen galvanski nanos se enakomerno nanese s pomočjo kontaktov v bobnih, ki se med vrtenjem bobna dotikajo kosov. Ta proces omogoča galvansko obdelavo velikega števila kosov, pri katerih ni možnosti mehanskih poškodb. Zaradi specifike obdelave je med procesom možen medfazni pregled določenih karakteristik kakovosti.


BAKRENJE NIKLJANJE KOSITRANJE ZLATENJE
Cianidno Sijajno Mat  

 

KAKOVOST

 

V podjetju Žlindra stremimo k izvedbi obdelave najvišje kakovosti. Zato izvajamo različne teste kontrole kakovosti, ki nam nenehno omogočajo vzdrževanje in izboljševanje kakovosti obdelave.
Omogočamo tudi pregled določenih karakteristik kakovosti za artikle, ki niso bili obdelani v podjetju Žlindra.

Metalografska metoda - kontrola artikla po plasteh

V podjetju Žlindra omogočamo pregled posameznih kosov in nanosov z metalografsko metodo. Izbran kos odrežemo na natančno določenem mestu in ga nato zbrusimo z brusnimi papirji različnih zrnatosti – od grobih do najbolj finih. Za čim bolj kakovosten pregled vzorca, ga dodatno spoliramo z različnimi polirnimi emulzijami. Pregled izvedemo z mikroskopom, ki ponuja do stokratno povečavo in omogoča natančen pregled debeline in kakršnihkoli odstopanj pri nanosih ali v osnovnem materialu. Postopki se izvajajo po veljavnem standardu DIN EN ISO 1463.

Mrežni test - medplastna oprijemljivost / adhezija

Z mrežnim testom kontroliramo oprijemljivost nanosa posameznega vzorca z uporabo naprave za mrežni test. Po testu obdelovalno površino vzorca pregledamo pod mikroskopom in tako natančno določimo ustreznost kakovosti.

Test spajkljivosti

S testom spajkljivosti kontroliramo oprijemljivost nanosa posameznega vzorca z uporabo spajkalnika ali z uporabo namenske kadi za izvedbo testa spajkljivosti. Test je namenjen predvsem artiklom, ki se uporabljajo za tiskana vezja.
Za artikle zahtevnejših specifikacij, je možno staranje izdelka z uporabo parne kadi. Ta postopek služi kot predpriprava za test spajkljivosti.

Temperaturni testi - šok test

V podjetju izvajamo različne temperaturne teste, za testiranje temperaturne obstojnosti nanosov na posameznih artiklih. Kose vstavimo v posebno peč, v kateri se po predpisani temperaturi segrevajo za določen čas. Po končanem segrevanju se kose ohladi. Artikle nato pregledamo z različnimi testi kontrole kakovosti, glede na individualne želje kupca.

Test krivljenja

S testom krivljenja kontroliramo oprijemljivost nanosa posameznega vzorca s fizičnim krivljenjem vzorca. Po testu zakrivljeno površino vzorca pregledamo pod mikroskopom in tako natančno določimo ustreznost kakovosti.

Kontrola navoja

Kontrolo navoja izvajamo pri artiklih, pri katerih je pomembna debelina nanosa navoja. Stranka nam priloži kos, na katerem preverimo možnost zavijačenja galvansko obdelanega artikla.