TEL: +386 1 500 30 30    EMAIL: zlindra@zlindra.si    IZBERITE JEZIK: 

BAKRENJE

Bakrenje je postopek galvanske obdelave, ki omogoča nanos različnih vrst bakra, glede na zahteve kupca. Baker se nanaša s pomočjo električnega toka v ustrezni kopeli. Glavna namena bakrenja površine sta predpriprava površine za naslednje nanose ali izboljšava prevodnosti artiklov in pa tudi kot dekorativen nanos. Pri svojem delu uporabljamo samo atestirane surovine priznanih blagovnih znamk.

Cianidno bakrenje

Postopek cianidnega bakrenja omogoča nanašanje finozrnatih in duktilnih prevlek bakra na železo, cinkovo litino, medenino. Površina dobi prevleko, ki omogoča dobro preprečevanje difuzije. Zaradi narave nanašanja cianidnega bakra, je prevleka posledično zelo enakomerno razporejena po površini artikla.

 

Kislo, sijajno bakrenje

Postopek (kislega) sijajnega bakrenja ponuja duktilne, sijajne in dobro izravnane bakrove prevleke. Ta postopek je najbolj primeren za dekorativne artikle, ki zahtevajo visoki sijaj. Baker zlahka oksidira, zato pobakrene dele, namenjene okrasju, pasiviramo in prelakiramo, da ohranijo svetel in sijoč videz.

 

Patinirano

S postopkom patiniranja dobijo bakreni predmeti med kratkim potapljanjem temno do črno barvo, ki jim daje po naknadnem drgnjenju videz starega bakra.

 

Debeloslojno bakrenje

S tem postopkom bakrenja omogočimo nanašanje večjih debelin bakra, do 200µm. Zaradi večjih debelin nanosov je primeren za naknadno mehansko obdelavo. Ta postopek je najbolj primeren za galvansko obdelavo tiskarskih valjev.